miercuri, 17 decembrie 2008

Ramen

N-am folosit cantitati stricte de ingrediente pentru ramen, am aproximat doar reteta si, cel mai probabil, nu voi descoperi adevaratul gust de ramen decat in Japonia! Dar a trebuit sa incerc si mi-a facut o deosebita placere. Pentru inceput, am clocotit la foc mic timp de trei ore patru bucati de spate de pui, usturoi, ghimbir, ceapa verde, morcovi si pleurotus.

Apoi am fiert feliile de carne de porc in sos de soia si vin alb...
si am adaugat in sos ceapa verde. Am fiert pastele separat, am fiert si un ou...
iar la sfarsit mi-a ramas doar sa compun bolul cu "ramen": intai am pus pastele, apoi supa-baza, care avea un gust foarte bun de ghimbir, trei felii de carne de porc si sosul aferent, ciupercile pleurotus, varza taiata marunt, ceapa verde si o jumatate de ou. Pana data viitoare, cand voi avea toate ingredientele necesare, ma declar satisfacuta de aceasta tentativa!