joi, 15 octombrie 2009

Fettuccini cu ton si salvie

Pastele au fost dintre cele mai bune mancate vreodata... Si frumoase cu adevarat:
Italianski calitet! Salvia, provenita din productia proprie, aromata ca de obicei:
Doua cepe si usturoi dupa dorinta...
Am mai avut in dotare doua conserve de ton maruntit, sos worcestershire, supa de vita, 400g smantana grasa, piper alb, sare.
Am calit ceapa,
Am adaugat usturoiul.
Am stins cu supa de vita si am lasat la fiert pana la inmuiere, pentru a putea pasa bucatile de ceapa si de usturoi. Nu-i problema daca nu se paseaza complet, oricum sunt prea moi ca sa deranjeze. Tot acum am pus si doua linguri de sos worcestershire, piper alb din belsug si putina sare.
Ghemotoacele astea se desfac foarte repede la contactul cu sosul cald si-s gata in maxim cinci minute.
Punem pestele scurs
smantana
si, la sfarsit de tot, salvia rupta.
E foarte bun!

10 comentarii:

Cami spunea...

Asta este sanatate pura! Cu salvie...uiii uiii uiiiNumai consumata in portii prea mari are efect de drog. O seara placuta! Cami

MONONOKE KITCHEN spunea...

Asa este, Cami,
salvia se foloseste pentru diminuarea transpiratiei, pentru stimularea secretiei de bila, are efect hipoglicemiant, actiune antispastica si antiseptica...
si un efect calmant asupra sistemului nervos (de unde intrebuintarea ca drog)!
Grecii si romanii o utilizau pentru conservarea carnii si ca remediu vindecator, ceea se regaseste in denumirea plantei, "salvia" provenind din latina si insemnand "vindecare".
(informatiile sunt din "Incursiune in Fitoterapie", de Valentin Nadasan)

ñ¡¢ø£ëtå spunea...

Minunate!
Super idea de a pune salvie...ii da o aroma particulara.
multe salutari!

gaby's blog spunea...

arata foarte bine si cred ca sunt si gustoase! draga mea pe blogul meu te asteapta doua premii,te astept sa le ridici! felicitari!

MONONOKE KITCHEN spunea...

@ ñ¡¢ø£ëtå

Intr-adevar, au avut un gust
deosebit datorita salviei.

Multe salutari si tie!


@ gaby

Multumesc foarte mult
pentru premii
si pentru aprecieri!

Lúcia Russo spunea...

Huummm .... looks delicious!

Lúcia
www.fazemosdeconta.com
www.luciamrusso.com

Anca spunea...

Stimata Doamna,

Sunt incantata sa va anunt ca astazi incepe cea de-a doua editie a Festivalului Blogurilor Gustoase. Festivalul Blogurilor Gustoase este o competitie special dedicata blogurilor culinare redactate in limba romana.Vrem ca la acest eveniment sa ne reunim, indiferent de distantele geografice care ne despart, sa ne imprietenim si sa celebram pasiunea noastra comuna, arta culinara.

Va invit, asadar, sa fiti prezenta cu blogul dumneavoastra la acest eveniment care se desfasoara in perioada 19 octombrie – 19 noiembrie 2009. Puteti castiga 16 electrocasnice ultraperformante oferite de sponsorul oficial, trofee si diplome de onoare. Alaturi de noi la acest eveniment se afla si reprezentati de prestigiu ai presei romanesti, care vor duce mai departe vestea Festivalului si ii vor face cunoscuti pe castigatori.

Exista 15 categorii de concurs si dumneavoastra va puteti inscrie la oricate categorii doriti sa participati.
Pentru a va inscrie blogul, este necesar sa completati formularul de inscriere pana pe 1 noiembrie ora 23:59(http://www.gustos.ro/concurs/inscriere.html).

Toate informatiile despre Festivalul Blogurilor Gustoase le puteti afla de aici: http://www.gustos.ro/concurs/

Va multumesc pentru timpul acordat. Pentru nelamuriri sau informatii suplimentare, va rog sa ma contactati.

Anca Tenita,

Marketing Manager Gustos.ro
Tel: 021.32.41.404
Email: anca@tree.ro
Web: www.gustos.ro

MONONOKE KITCHEN spunea...

@ Lúcia Russo

Thank you very much!


@ Anca

Multumesc foarte mult pentru informatii!

Horus spunea...

absolutely delicious looking.. i love your blog.. i can just about understand the language too as it is a little like Castellano

MONONOKE KITCHEN spunea...

Thank you, Horus,
I'm glad you like my blog
and you can understand Romanian!