vineri, 5 decembrie 2008

Gogosari cu ochiuri romanesti

Pentru cinci-sase portii, avem nevoie de: 600 g gogosari, 100 g orez, o ceapa sau doua, sase oua, o lingura de bulion, o legatura de patrunjel, sare, piper, ulei.
Spalam gogosarii, ii prajim in ulei, ii scoatem si ii curatam de coaja, cotoare si seminte. Calim ceapa tocata, adaugam orezul spalat, il rumenim putin si stingem cu 400 ml de apa amestecata cu bulion.
Lasam sa dea in clocot , presaram verdeata tocata, sare si piper si dam la cuptor pentru 20 de minute. Punem pe foc mic apa cu sare si, cand clocoteste, spargem ouale unul cate unul. Lasam sa fiarba cinci minute, le scoatem si le lasam pe o farfurie sa se scurga de apa. Umplem gogosarii cu orezul fiert, punem pe fiecare cate un ochi romanesc si ii bagam la cuptor pana incepe sa miroasa frumos.

4 comentarii:

Lissa's Cakes spunea...

Bine te-am gasit !Foarte interesante mancarurile tale si sigur foarte gustoase .
Si daca tot te-am gasit ,da-mi voie sa te pun in listuta mea de favorite.

Sorin spunea...

hmm...delicioasa reteta si foarte usor de preparat

Ginette spunea...

Excelenta reteta, originala !!!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Va multumesc foarte mult tuturor pentru vizita si pentru aprecieri, ma bucura foarte tare schimbul acesta de experienta!