miercuri, 24 martie 2010

De trei ori spanac

La loc de cinste, supa de spanac cu paste reloaded, de data asta, cu spanac proaspat: o nebunie!
Citire de la dna Stewart: in a large saucepan, heat oil over medium. Add mushrooms, scallion whites, garlic and ginger; season with salt. Cook, stirring occasionally, until mushrooms are tender, 6 minutes.
Add broth and 3 cups water; bring to a boil. Add soba; reduce to a simmer and cook 5 minutes.
(1. Cine tine post sau nu doreste cadavre in bucatarie poate sa foloseasca supa de legume; 2. cine n-are soba sa utilizeze increzator sau increzatoare niste spaghete oneste.)
Add spinach; cook just until tender, about 1 minute. Add lime juice and soy sauce. Serve topped with scallion greens.
Este foarte-foarte buna!



Pieptul de pui din care rezultase zeama folosita pentru minunata supa a fost taiat in cubulete si tinut peste noapte la marinat in ulei de susan si sos teriyaki. A doua zi, l-am tras in tigaie.
Am adaugat frunze de spanac, le-am tras si pe ele un pic.
Punem usturoi zdrobit cat vrem,
zeama de la o jumatate de lamaie si inca putin sos teriyaki daca ni se pare ca mai trebuie,
dam cu niste seminte de susan si ne hranim cu aceasta bunatate simplu de alcatuit.



Imprumutam putin spanac de la pui
si-l depunem pe alocuri pe un aluat uns cu foarte putin sos de rosii, presarand apoi Emmental (sau Emmenthaler) si piper din belsug
si cocand...
si mancand...
si iar mancand!

26 de comentarii:

pansy spunea...

ce bunatati primavaratice faci tu aici ! te asteapta un premiu la mine pe blog.il meriti cu prisosinta !

MONONOKE KITCHEN spunea...

Multumesc, pansy,
si pentru aprecieri,
si pentru premiu!

Lady Boheme spunea...

Ciao, complimenti per il blog bellissimo e per le deliziose ricette! Un bacio e buona giornata

Fimère spunea...

je découvre un très beau blog avec de belles recettes, bravo
bonne journée

MONONOKE KITCHEN spunea...

Un bacio anche a te e grazie,
Lady Boheme!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Merci pour ton passage,
Fimère,
et pour les appréciations concernant mon blog.

Bises et à bientôt!

Merchi spunea...

I like all the ingredients you used in the recipe, so I could eat a troco now :)

Happy weekend.

Saveurs et Gourmandises spunea...

Une recette qui semble délicieuse.
Je reviendrai.
A bientôt.

Just me spunea...

la mine pe blog 2 premii pt tine!

lacucinaromena spunea...

Salut, ai doua premii frumoase la mine pe blog. O duminica placuta!

Fimère spunea...

hello
I have a quote for you on my blog, come on take it
good day

MONONOKE KITCHEN spunea...

Thank you,
Merchi,
bon appétit!

maya spunea...

Ce ma omori de dimineata cu de trei ori spanac si de trei ori pizza...deci m-ai omorît de sase ori la ora sase(aproape)!!!

Simplu si delicios!Esti o sursa de inspiratie grozava,pentru mine!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Saveurs et Gourmandises

Merci beaucoup de ta visite
et de ton commentaire.

A bientôt!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Just me

Multumesc foarte mult
pentru premii!

MONONOKE KITCHEN spunea...

lacucinaromena

Multumesc pentru premii,
esti foarte draguta!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Imi pare foarte bine
ca-ti plac retetele,
Maya,
la cat am salivat eu pe blogul tau
nu pot decat sa ma bucur
ca te inspira!

Cami spunea...

Sfintele Sarbatori Pascale sa iti aduca pace in suflet, iubire in inimi, bucurie in casa si bunastare pe masa!

pansy spunea...

hristos a inviat ! sarbatori fericite !

pansy spunea...

si te mai asteapta azi un premiu !

Miha spunea...

Paste fericit si binecuvantat!

Gabriela spunea...

mmmmmmmmmm!!!un deliciu,arata super,o bucatica daca se poate as vrea si eu!pup!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Multumesc, Cami,
iti doresc si eu numai bine!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Pansy,
adevarat a-nviat!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Miha,
multumesc cu inatarziere,
nu mai pot zice "asemenea",
dar iti doresc toate cele bune!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Gabriela,
oricand si cu mare placere!