In unt am calit ceapa binisor,
apoi si ardeii, pana s-au inmuiat considerabil,
am adaugat rosiile, le-am lasat si pe astea sa fiarba ca lumea,
spart ouale, pus capac si
obtinut rezultat de vis!
Spaghete cu scoici si pistou
Si astea se fac foarte repede daca scoicile sunt semipreparate.
Practic, nu trebuie executat decat acest pistou: se pun la tocat o mana de busuioc, doi-trei catei de usturoi si vreo 25 g de parmezan, se sareaza, se pipereaza si
se pune ulei pana devine un pic cremos.
Il amestecam cu scoicile,
apoi cu pastele deja fierte si scurse si cu vreo doua rosii curatate de coaja si, eventual, de seminte. Pe mine nu m-au deranjat semintele.
Atat. Welcome to the Church of the Flying Spaghetti Monster!
Bulgarii din nuca de cocos
necesita: 200g miez de nuca de cocos, 250g unt, 150g zahar, o lingura de cacao, o lingura de rom. Eu am trisat, am pus doua de rom (si calitet, nu asa), insa tot nu s-a simtit corespunzator.
Framantam bine untul la temperatura camerei pana devine o crema moale, adaugam zahar si amestecam in continuare.
Adaugam cacaoa dizolvata in rom
si trei sferturi din miezul ras de nuca de cocos. Cand amestecul e omogenizat bine, formam bulgari pe care ii acoperim cu nuca de cocos ramasa.
Ii pastram la frigider cateva ore inainte de a-i, respectiv, manca. Afiyet olsun!
22 de comentarii:
The first egg dish looks killer! :)
I love both ~ really makes me drool~~
Please visit my new site and join a little giveaway.
Dennis K.
Thank you!
Menemen is a Turkish dish traditionally eaten for breakfast, but I even eat it at night.
It's quick, easy, healthy
and really tasty!
Anncoo
I'm glad you like it
and I'll surely visit your site,
thank you!
Doamne cum arata tot ce ai pregatit!
Splendid, scoicile le-as manca singura pe toate.
Zi faina sa ai in continuare.
Fantastic,cum arata spaghetele cu scoici,pai cine nu le-ar manca!yammy,yammy!!!pupik si o zi excelenta!
Micul,
multumesc, asa-i,
au fost foarte bune!
Sa ai si tu o zi de vis!
Gabriela,
aratau si mai bine
decorate cu niste busuioc verde,
pasamite,
da' l-am tocat pe tot
pentru pistou!
Orisicat, bune!
O zi excelenta si tie si multumesc!
Bravo, un menu plein de goûts et de saveurs.
Je prends.
A bientôt.
Nadji,
Merci beaucoup
pour le gentil commentaire!
A bientôt!
Numai bunatati ai facut aici.Primul fel de mancare in Ardeal se cheama lecso (vine din ungureste si se pronunta lecio).vara il fa si eu des.
cu scoicile m-ai dat gata.m-am lamurit ca pistou asta e un mujdei cum il fac lipovenii,la care mai adaugi parmezan si busuioc.
cat despre desert,tapid si delicios,numai bun pe zilele astea toride.
pansy,
imi pare bine ca-ti place
mancarea, e foarte interesant
ce spui de lecso si de lipoveni,
faci analogii culinare, cum ar veni,
ceea ce nu poate decat sa ne convina
tuturor!
menemen este acelasi lucru cu ceea ce in maroc sau tunisia e shakshouka,si mie imi place f. mult!cit despre restul,toate delicioase!
alison,
foarte corect!
Shakshouka suna extrem de simpatic
ca denumire.
Eu de felul asta am dat
pe filiera turceasca
si le sunt etern recunoscatoare
turcaletilor!
Multumesc pentru apreciere!
Ce bine arata!
Multumesc, Teo!
Super! Mi-ai facut pofta de scoici!
Nici nu stiu care ma tenteaza mai tare.
Toate sunt deliciose si ochioase :)
Boabe de cafea
Imi pare bine ca au efect!
Lia,
multumesc pentru apreciere!
Toate arata superb,dar Menemenul m-a lasat cu gura cascata (*=*)...am sa-l fac si eu azi,nu-i mai pot rezista,Te pup dulce si-ti doresc o zi buna!
Dragonika-Magda,
multumesc foarte mult,
ma bucur ca te inspira
menemenul,
iti doresc si eu toate cele bune!
Trimiteți un comentariu