Am avut un kilogram de carne de vitel, doua cepe mari, vreo doi catei de usturoi, ardei grasi parca tot doi, rosii cred ca la fel, morcovi, o lingurita de chimen, una rasa de boia dulce, alta de boia iute si ceva unt.
Pentru taitei am amestecat doua oua cu 25 de grame de unt, am incorporat treptat faina (dupa ochi si mana) pana a rezultat o pasta mai groasa. Am sarat, am pus un sfert de lingurita de bicarbonat stins, am amestecat bine si am lasat la odihna vreo cinci minute. Am pus apa la fiert, am luat din aluat cate un pic cu lingurita, am dat drumul in clocoteala si am lasat taiteii sa inoate pana au iesit la suprafata. Dupa ce-s toti gata, ii strecuram, ii dam prin apa rece si-i lasam la scurs.
Punem carnea la calit in unt (vreo trei linguri),
ceapa,
usturoiul,
ardeii,
boiaua
si rosiile, moment in care mi-am amintit si de morcovi, pe care estimez ca trebuia sa-i pun inainte de ardei. Oricum, n-a fost vreo problema.
I-am pus si pe ei dupa ce au fiert bine rosiile
si a urmat chimenul. Pe acesta, daca nu dorim sa-l intalnim sub forma de seminte prin sos, e bine sa-l fierbem in tifon suspendat in oala. Toata trebusoara asta sta pe foc mic in jur de o ora si jumatate
si, spre sfarsit, pregatim taiteii pentru consum: ii tavalim in tigaia cu unt topit si-i presaram cu niscaiva sare si marar verde.
Unii ii fierb in sosul rosu in cele zece minute finale, eu prefer sa-i pun alaturi de carne.
Dupa ce s-au terminat taiteii, am mancat si cu spaghetti sosul, n-a fost rau deloc.
18 comentarii:
ah ,poza finala si cea cu chimenul imi rasfata retina!o zi buna,numai bine!
Arata demential! N-am facut niciodata gulas.
@ alison
Adevar graiesti,
si mie tot alea imi plac cel mai mult!
Toate cele bune si tie!
@ Niko
Arata, arata,
da' gustul e si mai si!
Gulas looks just perfect.. we all love to eat gulas.. :)
Nagyon erdekes ez a gulyas :).
Draga Mononoke, te intreci pe tine cu fiecare noua reteta! Oh, ce bun trebuie sa fie gulasul! Iar poza cu chimenul e superba!
@ Shangri La Food
Goulash is a favorite dish of my family, we LOVE this dish, because it's so warm and comforting !
@ Nagyon köszönöm, Richard!
@ Draga squash,
te poftesc la masa cand doresti!
Si da, si mie imi place poza cu chimenul. Imi aduce aminte ca are sa-mi trebuiasca in curand un aparat foto mai bun.
Apetisant, dar gulas nu am facut, deci trebuie sa incerc...
Merita incercat, este foarte bun!
Ai facut tu o pauza, dar ai venit cu ceva bun. Fac si eu gulas in toate felurile cind vine toamna tirzie. o zi buna ! Cami
Cami -Camila-Witt....
Asa-i ca se poate face gulas in mai multe feluri, la mine asta a fost abia al doilea, asa ca mai am de lucru!
O zi buna si tie!
Draga mea, am descoperit din intamplare blogul tau; mi-a atras atentia reteta pentru ca urmaresc de mult timp sa o fac; doar un lucru nu am inteles: apa nu pui deloc? Am vazut la final ca are sos mancarica, deci se pune si putina apa si se lasa la fiert? Multumesc mult si numai bine!
Pe unde mai umbli? Ce mai faci? Nimic bun---? Un sfirsit de saptamina bun ! Cami
@ Alecsandra
Intr-adevar, se pune si ceva apa, cred ca am pus in jur de 500 ml de apa fierbinte, ca nu incetineasca fierberea.
Multumesc si eu si toate cele bune!
@ Cami -Camila-Witt....
Adevarul e ca tot umblu in ultima vreme, mereu intervine cate ceva, ceea ce nu-i rau, dar blogul striga dupa mancare! Acum chiar ma ocup de o varza cu ciolan, poate reusesc s-o postez cat de repede... plus alte si alte retete mai vechi, ca sa zic asa... promit sa ma repliez!
Mononoke, am facut aseara gulas dupa reteta ta (si cu apa pe potriva... lol... mi-a placut treaba asta cu apa) si a iesit destul de bine avand in vedere cam cat gatesc eu. Asteptam varza cu ciolan, haide repede, pana incepe postul! Te pup.
Vineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
Mmmmmm....Ce gust trebuie sa aiba!...
O, da, Shari,
a fost bun! Trebuie sa repet
cat de curand reteta,
e si placut de facut, si bun!
Trimiteți un comentariu