joi, 14 octombrie 2010

Aproape Tokyo-style Ramen

Reteta e luata din "Japanese Cooking", de Emi Kazuko si Yasuko Fukuoka.
Ne trebuie ingrediente pentru 1. supa; 2. cha-shu (pot-roast pork); 3. topping.
Aici avem poza din carte si ramenul minunat.
Ingredientele pentru supa: patru cepe verzi, o bucata de cca 7 cm de ghimbir proaspat, o ceapa mare, un morcov, patru catei de usturoi, oase de pui, patru linguri
de sos de soia, sare. Ghimbirul si ceapa verde se zdrobesc cu un cutit mare. In doi litri de apa clocotita punem oasele de pui si le fierbem pana ce carnea de pe ele isi schimba culoarea, dupa care aruncam apa respectiva si spalam oasele.
In alti doi litri de apa clocotita adaugam oasele si celelalte ingrediente
pentru supa, in afara de sosul de soia si de sare. Lasam sa fiarba la foc mic
in jur de doua ore si, la final, vom strecura delicioasa zeama.
Intre timp, ne ocupam de cha-shu: 500 g spata de porc cu os, doua linguri
de ulei vegetal, doua cepe verzi, 2,5 cm de ghimbir feliat, o lingura de sake,
trei de sos de soia, o lingura de zahar.
Infierbantam uleiul, calim scurt ceapa si ghimbirul,
punem carnea si o rasucim pana se coloreaza pe toate partile, apoi o stropim cu sake, adaugam 400 ml de apa, sosul de soia si zaharul. Cand incep toate
sa clocoteasca, dam focul mic si lasam sa fiarba pentru vreo 25 de minute, intorcand carnea la fiecare cinci minute;
astfel o vom taia, in felii subtiri, cand ii va veni timpul. Pana atunci, nu uitam sa fierbem oua pentru topping si, de asemenea, taiteii,
pe care ii vom depune in bol. Incalzim supa cea strecurata pana da in fiert
si asezonam cu sos de soia si sare dupa dorinta. Turnam peste ramen
si le vine randul feliilor de porc si toppingurilor, care la mine n-au fost integral
cele din carte, unde se cerea nori si menma, de exemplu.
Asta sa fie insa problema, zic. Data viitoare!

46 de comentarii:

Diana B. spunea...

Uaaa, ce fain! Demult cautam o supa de genul acesta! In afara de sake, pot face rost de toate ingredientele!
Super! Multumesc! :)

Miodrag Surac spunea...

Ce bine arata, super, felicitari...

Liana10 spunea...

Auzi, eu pana fac rost de toate ingredientele, mai repede ajung la tine si-ti sparg usa ;-)))

MONONOKE KITCHEN spunea...

DiAnais

Cu mare placere,
ma bucur ca te tenteaza!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Surac,

multumesc foarte mult!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Liana 10,

mai bine o las descuiata
ca sa evit reparatiile ulterioare,
intri, te alimentezi corespunzator
si apoi dai iama prin ingrediente!
Daca-mi lasi si un biletel
de exprimare a recunostintei
si a satisfactiei... e perfect!

Dennis K. spunea...

Looks great, I want a bowl right now! :)

Irina spunea...

As manca cu mare placere la tine!

Liana10 spunea...

Iti las fata, cum nu, un buchet mare de trandafiri albi! E bine?

MONONOKE KITCHEN spunea...

Dennis K.

Thank you and bon appétit!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Irina,

exact asta pot sa spun si eu
cand intru pe blogul tau!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Liana10

Cum nu! Imi plac tare florile!
Multumim foarte mult!

Lia spunea...

E o supa destul de elaborata.
Tot ce pot sa spun ,e ca poza finala,ma face sa cred ca ,merita tot efortul.
Nu stiu cum poti sa surprinzi
intr-o poza gustul unei mancari.
Crede-ma ca doar privind,stiu ca-i buna.

Joan Benlloch spunea...

O reteta este foarte gustoasa si bine explicat. Cu permisiunea dumneavoastră, am nota se prepara acasa.

Liana10 spunea...

Haide, fata, mai fa si tu ceva de mancare ca mi-e foame si mi-e dor de preparatele tale ;-)

MONONOKE KITCHEN spunea...

Lia,

asa este, destul de elaborata,
dar, cum perfect ai punctat,
merita efortul!

MONONOKE KITCHEN spunea...

El Oteador de los Mercados

Permisiunea e acordata
cu mare placere,
cu toate ca tardiv,
fapt pentru care imi cer scuze.

MONONOKE KITCHEN spunea...

Liana 10

Timp de facut mancare am mai gasit,
dar de postat... neam!
Promit ca ma straduiesc cat de iute!

Joan Benlloch spunea...

Un exotic şi foarte gustoase reteta. Am nota pregătirea ta

ANNEMİNELİ spunea...

Güzel ziyaret için gönül dolusu teşekkürlerrrr...Sevgilerrrrr...

MONONOKE KITCHEN spunea...

El Oteador de los Mercados

Multumim foarte mult!

MONONOKE KITCHEN spunea...

annemineli,

çok teşekkürler!

niko spunea...

Vai, te iubesc!!!
Aseara am vazut la AcasaTv filmul "O americanca la Tokyo" si m-am indragostit de supa asta.
Multumesc din inima pentru reteta. Abia astept sa o prepar...

Ariel spunea...

Sounds like a tasty dish. I might try this out in the upcoming holidays.

pansy spunea...

ca sa te impulsionez,premiile te asteapta la mine pe blog !

lauralaurentiu spunea...

wow, wow ce bine arata! Nu demult vorbeam cu o prietena (droopi :) ) despre aceasta supa. De fapt, ea imi vobea mie caci eu, mai nestiutoare, nu auzisem inca de ea :)). Oricum, reteta ta m-am convins!

Te rog frumos, daca doresti sa ma ajuti, o sa iti solicit un minim efort, acela de a inlocui in blogroll-ul tau Cuina Banateana cu Retete ca la mama (asa se numeste blogul meu de azi) si linkul este www.retetecalamama.ro. Iti multumesc din suflet. Laura Laurentiu - Retete ca la Mama.ro

MONONOKE KITCHEN spunea...

niko,

ma bucur foarte mult ca-ti pica bine!
Sunt multe variante
cand e vorba de ramen,
dar cu atat mai bine,
sa tot incerci: placerea e
de partea noastra!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Ariel,

this soup
is indeed a very tasty dish,
it'll make you feel
warm and happy inside!

MONONOKE KITCHEN spunea...

lauralaurentiu,

cu mare placere ma ocup!
Imi pare bine ca iti place supa!

MONONOKE KITCHEN spunea...

pansy,

iti multumesc foarte mult,
esti draguta ca intotdeauna!
Maine sper sa fac ceva
in sensul vizat!

pansy spunea...

mai mono,ma tot invart pe langa reteta asta.nu am taietei de ramen,dar am niste taietei chinezesti de orez,care seamana ca aratare cu astia,numai ca sunt putin mai lati.nu stiu cun o sa ma impac cu atata ghimbir,apropate 10 cm .am inteles eu bine ?si mai am o nedumerire cu oasele de pui.a doua oara le curat si pun numai oasele ?

Unknown spunea...

Waw...tre sa fie delicios! Arata super!

Anonim spunea...

Foarte ca lumea si explicit povestita treaba asta, am salvat. Taitei din aia nu am si nici sake, cred ca o sa iasa ceva diferente, dar nu-i nimic, sunt consolat de mic(ã).


Hai cu retete noi ca uite, asteptam pe aici.

Nancy spunea...

Nice! Happy holidays to everyone.

Mrs. Green Foot spunea...

Si ce mai zici Mononoke, ce bunataturi se mai mananca la tine in perioada aceasta a anului?
Te pup

pansy spunea...

sARBATORI FERICITE SA AI SI UN AN NOU CUM TI-L DORESTI ! LA MULTI ANI !

Maya spunea...

Îti doresc un An Nou fericit alaturi de cei dragi! :-*

Florin spunea...

Daca doriti sa aveti mai multi vizitatori pe site, va propunem un parteneriat cu site-ul www.edelicios.ro (motor de cautare pentru retete). Va rugam sa ne contactati pe formularul de pe site.

MONONOKE KITCHEN spunea...

pansy,

ghimbir pui cat vrei tu,
in functie de cum te impaci cu el,
ca tie trebuie sa-ti placa supa
in primul rand.
Cat despre oase, nu le-am curatat,
doar le-am spalat de "spume".
Tu le poti curata daca vrei
sau doar strecori zeama la sfarsit.
Imi pare rau ca raspund asa tarziu...

MONONOKE KITCHEN spunea...

Iulia,

intr-adevar sunt deliciosi!
Merita incercat.

MONONOKE KITCHEN spunea...

aphextwinz,

merge si adaptat, cum nu!
Ramen am vazut chiar alaltaieri
la Cora, in Pantelimon.

MONONOKE KITCHEN spunea...

Nancy,

thank you very much!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Mrs. Green Foot

Pai cu porcu' asa si asa, decent,
in rest incercam cam ce putem!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Pansy si Maya,

va multumesc foarte mult,
va urez si eu
s-aveti parte numai de ce-i bun!

Rosita Vargas spunea...

Una receta exótica muy buena ,excelente elaboración,cariños y abrazos.

MONONOKE KITCHEN spunea...

Rosita Vargas,

un millon de gracias!