Reteta e luata din "Japanese Cooking", de Emi Kazuko si Yasuko Fukuoka.
Ne trebuie ingrediente pentru 1. supa; 2. cha-shu (pot-roast pork); 3. topping.
Aici avem poza din carte si ramenul minunat.
Ingredientele pentru supa: patru cepe verzi, o bucata de cca 7 cm de ghimbir proaspat, o ceapa mare, un morcov, patru catei de usturoi, oase de pui, patru linguri
de sos de soia, sare. Ghimbirul si ceapa verde se zdrobesc cu un cutit mare. In doi litri de apa clocotita punem oasele de pui si le fierbem pana ce carnea de pe ele isi schimba culoarea, dupa care aruncam apa respectiva si spalam oasele.
In alti doi litri de apa clocotita adaugam oasele si celelalte ingrediente
pentru supa, in afara de sosul de soia si de sare. Lasam sa fiarba la foc mic
in jur de doua ore si, la final, vom strecura delicioasa zeama.
Intre timp, ne ocupam de cha-shu: 500 g spata de porc cu os, doua linguri
de ulei vegetal, doua cepe verzi, 2,5 cm de ghimbir feliat, o lingura de sake,
trei de sos de soia, o lingura de zahar.
Infierbantam uleiul, calim scurt ceapa si ghimbirul,
punem carnea si o rasucim pana se coloreaza pe toate partile, apoi o stropim cu sake, adaugam 400 ml de apa, sosul de soia si zaharul. Cand incep toate
sa clocoteasca, dam focul mic si lasam sa fiarba pentru vreo 25 de minute, intorcand carnea la fiecare cinci minute;
astfel o vom taia, in felii subtiri, cand ii va veni timpul. Pana atunci, nu uitam sa fierbem oua pentru topping si, de asemenea, taiteii,
pe care ii vom depune in bol. Incalzim supa cea strecurata pana da in fiert
si asezonam cu sos de soia si sare dupa dorinta. Turnam peste ramen
si le vine randul feliilor de porc si toppingurilor, care la mine n-au fost integral
cele din carte, unde se cerea nori si menma, de exemplu.
Asta sa fie insa problema, zic. Data viitoare!
46 de comentarii:
Uaaa, ce fain! Demult cautam o supa de genul acesta! In afara de sake, pot face rost de toate ingredientele!
Super! Multumesc! :)
Ce bine arata, super, felicitari...
Auzi, eu pana fac rost de toate ingredientele, mai repede ajung la tine si-ti sparg usa ;-)))
DiAnais
Cu mare placere,
ma bucur ca te tenteaza!
Surac,
multumesc foarte mult!
Liana 10,
mai bine o las descuiata
ca sa evit reparatiile ulterioare,
intri, te alimentezi corespunzator
si apoi dai iama prin ingrediente!
Daca-mi lasi si un biletel
de exprimare a recunostintei
si a satisfactiei... e perfect!
Looks great, I want a bowl right now! :)
As manca cu mare placere la tine!
Iti las fata, cum nu, un buchet mare de trandafiri albi! E bine?
Dennis K.
Thank you and bon appétit!
Irina,
exact asta pot sa spun si eu
cand intru pe blogul tau!
Liana10
Cum nu! Imi plac tare florile!
Multumim foarte mult!
E o supa destul de elaborata.
Tot ce pot sa spun ,e ca poza finala,ma face sa cred ca ,merita tot efortul.
Nu stiu cum poti sa surprinzi
intr-o poza gustul unei mancari.
Crede-ma ca doar privind,stiu ca-i buna.
O reteta este foarte gustoasa si bine explicat. Cu permisiunea dumneavoastră, am nota se prepara acasa.
Haide, fata, mai fa si tu ceva de mancare ca mi-e foame si mi-e dor de preparatele tale ;-)
Lia,
asa este, destul de elaborata,
dar, cum perfect ai punctat,
merita efortul!
El Oteador de los Mercados
Permisiunea e acordata
cu mare placere,
cu toate ca tardiv,
fapt pentru care imi cer scuze.
Liana 10
Timp de facut mancare am mai gasit,
dar de postat... neam!
Promit ca ma straduiesc cat de iute!
Un exotic şi foarte gustoase reteta. Am nota pregătirea ta
Güzel ziyaret için gönül dolusu teşekkürlerrrr...Sevgilerrrrr...
El Oteador de los Mercados
Multumim foarte mult!
annemineli,
çok teşekkürler!
Vai, te iubesc!!!
Aseara am vazut la AcasaTv filmul "O americanca la Tokyo" si m-am indragostit de supa asta.
Multumesc din inima pentru reteta. Abia astept sa o prepar...
Sounds like a tasty dish. I might try this out in the upcoming holidays.
ca sa te impulsionez,premiile te asteapta la mine pe blog !
wow, wow ce bine arata! Nu demult vorbeam cu o prietena (droopi :) ) despre aceasta supa. De fapt, ea imi vobea mie caci eu, mai nestiutoare, nu auzisem inca de ea :)). Oricum, reteta ta m-am convins!
Te rog frumos, daca doresti sa ma ajuti, o sa iti solicit un minim efort, acela de a inlocui in blogroll-ul tau Cuina Banateana cu Retete ca la mama (asa se numeste blogul meu de azi) si linkul este www.retetecalamama.ro. Iti multumesc din suflet. Laura Laurentiu - Retete ca la Mama.ro
niko,
ma bucur foarte mult ca-ti pica bine!
Sunt multe variante
cand e vorba de ramen,
dar cu atat mai bine,
sa tot incerci: placerea e
de partea noastra!
Ariel,
this soup
is indeed a very tasty dish,
it'll make you feel
warm and happy inside!
lauralaurentiu,
cu mare placere ma ocup!
Imi pare bine ca iti place supa!
pansy,
iti multumesc foarte mult,
esti draguta ca intotdeauna!
Maine sper sa fac ceva
in sensul vizat!
mai mono,ma tot invart pe langa reteta asta.nu am taietei de ramen,dar am niste taietei chinezesti de orez,care seamana ca aratare cu astia,numai ca sunt putin mai lati.nu stiu cun o sa ma impac cu atata ghimbir,apropate 10 cm .am inteles eu bine ?si mai am o nedumerire cu oasele de pui.a doua oara le curat si pun numai oasele ?
Waw...tre sa fie delicios! Arata super!
Foarte ca lumea si explicit povestita treaba asta, am salvat. Taitei din aia nu am si nici sake, cred ca o sa iasa ceva diferente, dar nu-i nimic, sunt consolat de mic(ã).
Hai cu retete noi ca uite, asteptam pe aici.
Nice! Happy holidays to everyone.
Si ce mai zici Mononoke, ce bunataturi se mai mananca la tine in perioada aceasta a anului?
Te pup
sARBATORI FERICITE SA AI SI UN AN NOU CUM TI-L DORESTI ! LA MULTI ANI !
Îti doresc un An Nou fericit alaturi de cei dragi! :-*
Daca doriti sa aveti mai multi vizitatori pe site, va propunem un parteneriat cu site-ul www.edelicios.ro (motor de cautare pentru retete). Va rugam sa ne contactati pe formularul de pe site.
pansy,
ghimbir pui cat vrei tu,
in functie de cum te impaci cu el,
ca tie trebuie sa-ti placa supa
in primul rand.
Cat despre oase, nu le-am curatat,
doar le-am spalat de "spume".
Tu le poti curata daca vrei
sau doar strecori zeama la sfarsit.
Imi pare rau ca raspund asa tarziu...
Iulia,
intr-adevar sunt deliciosi!
Merita incercat.
aphextwinz,
merge si adaptat, cum nu!
Ramen am vazut chiar alaltaieri
la Cora, in Pantelimon.
Nancy,
thank you very much!
Mrs. Green Foot
Pai cu porcu' asa si asa, decent,
in rest incercam cam ce putem!
Pansy si Maya,
va multumesc foarte mult,
va urez si eu
s-aveti parte numai de ce-i bun!
Una receta exótica muy buena ,excelente elaboración,cariños y abrazos.
Rosita Vargas,
un millon de gracias!
Trimiteți un comentariu