luni, 17 noiembrie 2008

Spanac coreean



Ce ne trebuie: un kilogram de spanac proaspat, trei linguri sos de soia, 12 catei de usturoi,
o lingurita de sare, doua linguri seminte de susan, o lingura ulei de susan.
Eu am folosit frunzele de spanac pentru alta reteta si am pastrat pentru salata prezentata doar cozile, care-s cel putin la fel de bune.
Se spala si opareste spanacul (in jur de un minut), ca sa se fragezeasca. Se trece sub un jet de apa si se stoarce, apoi se taie in felii de 1 cm. Se adauga soia, sarea, usturoiul si se amesteca bine (de preferat cu mana sau cu ceva de lemn), apoi se pun uleiul si semintele de susan.

2 comentarii:

Muza-chan spunea...

Seamana mult cu o reteta japoneza pe care am gasit-o de curand.

In reteta japoneza se prajesc semintele de susan si apoi se piseaza. In plus, se adauga un sos din tofu.

MONONOKE KITCHEN spunea...

Trebuie sa fie foarte bun.
Cum se cheama?