Ne trebuie in jur de 400 g de file de pangasius (sau alt peste), amidon si un ou. Pentru marinata: 1/2 ceasca vin alb, o lingura de sos de soia, doua linguri de otet, doua linguri de sos hoisin, o lingura de zahar brun, un varf de cutit de praf de ghimbir.
Pentru sos: o lingura ulei de arahide, trei-patru cepe verzi, 150 g mandarine, 50 g cuburi de ananas, 150 ml zeama de carne de pasare, o lingura de amidon, sare, piper proaspat macinat.
Taiem pestele in bucati, il saram si il tinem in marinata o jumatate de ora.
Trecem bucatile de peste prin oul batut si apoi le presaram cu amidon.
Calim ceapa verde.
Punem pestele la prajit in alta tigaie.
Adaugam mandarinele si ananasul in tigaia cu ceapa si le mai calim putin impreuna. Completam cu zeama de carne si legam sosul cu amidon, apoi condimentam cu sare si piper.
Turnam sosul peste bucatile de peste si putem pune langa el orez fiert dupa metoda chinezeasca (100 g de orez se spala si se pun intr-un vas in care se adauga 350 ml de apa rece. Se fierbe orezul la temperatura inalta doua minute, pana apar gauri de forma unui crater la suprafata. Se acopera vasul si se fierbe la o temperatura mai joasa 20 de minute. Se stinge focul, dar nu se ia capacul de pe vas. Se lasa acoperit circa zece minute. Se ia capacul, se afaneaza orezul cu o furculita si se sareaza).
E bun!
2 comentarii:
great use of fruits in this dish!
Thanks for adding us as a friend on Foodbuzz. We welcome you to come visit our site!
Thank you very much for your kind invitation, I'm gonna visit your site right now!
Trimiteți un comentariu