miercuri, 15 aprilie 2009

Galuste cu mamaliga si bors de loboda

Ne trebuie: malai cam 300g, unt vreo 50g, parmezan 50g, pulpa de rosii 400g, o jumatate de ceapa, ulei de masline, foi de dafin.
Executam mamaliga dupa obiceiul casei si, cand e gata, cu focul stins, punem untul si parmezanul si amestecam bine.
Rasturnam mamaliga pe o suprafata umeda si o intindem intr-un strat de doi centimetri environ. O lasam la racit, timp in care preparam sosul:
punem ceapa la calit si, dupa ce prinde culoare,
punem pulpa de rosii cu o foaie, doua de dafin, sare, piper... Lasam pe foc un sfert de ora si decupam din mamaliga rondele pe care le asezam intr-un vas uns cu unt.
Garnisim rondelele cu sosul de rosii
si deasupra vin al doilea strat de rondele, bucatele de unt si inca putin parmezan. Gratinam cam un sfert de ora si rezultatul e chiar satisfacator:
Sau asa:

Borsul
se iau felurite legume: morcovi, telina, pastarnac, ceapa verde, ceapa galbena, usturoi, cartofi, ardei gras
si multa loboda, leurda si leustean...
Fierbem tot in afara de ierburi,
pe care le adaugam mai spre sfarsit, odata cu usturoiul tocat (in cantitatea dorita). Cand e totul fiert, potrivim de sare, acrim cu bors si lasam sa dea cateva clocote, apoi luam de pe foc si dregem cu smantana si galbenus batute bine.
Este foarte-foarte bun!

11 comentarii:

Sweta spunea...

Wow-it looks so yummy:-)

MONONOKE KITCHEN spunea...

Glad you like it! Thank you!

Justin Schwartz spunea...

I'm not sure what this food is, but it looks really good. Maybe some kind of polenta cakes?

Marcela S. spunea...

Paste fericit tie si familiei!Pupici.

महामंत्री - तस्लीम spunea...

Nice Post.
-----------
खुशियों का विज्ञान-3
एक साइंटिस्‍ट का दुखद अंत

MONONOKE KITCHEN spunea...

@ Justin Schwartz
It's more like parmigiano polenta with tomato sauce. I think you'd like it!

@ Marcela S.
Multumesc mult, toate cele bune si tie!

@ महामंत्री - तस्लीम
Thank you very much!

Alexandra Moura spunea...

Looks very good,kiss,Alexis..

squash spunea...

Ce bine arata toate! Sunt indragostita de bucataria ta!

MONONOKE KITCHEN spunea...

@ Alexandra Moura
Thank you very much indeed!

@ squash
Oooooooo... multumesc foarte mult pentru aceasta declaratie de dragoste!

Thierry spunea...

Hello!!! cooking & blogger is good over the world.
Bonjour, je ne parle ni écrit en anglais, mais je suis toujours très impressionné de voir que la planète tourne autour d'internet.
Bye Bye...

MONONOKE KITCHEN spunea...

Salut, Thierry, t'as bien raison en ce qui concerne les deux, la cuisine et l'internet!
Vivement les cuisiniers!