luni, 22 decembrie 2008

Peste la minut

Se ia o conserva de sprot, se adauga dupa pofta inimii sos de soia, lamaie (zeama si felii), ceapa verde, piper si felurite ierburi... si se consuma in secunda doi!

8 comentarii:

squash spunea...

Salivez... si chestiile alea rosii ce sunt, bucati de ardei iute?

MONONOKE KITCHEN spunea...

Piper rosu din piperul "mozaic" si din "verdeturile italiene", dar chiar ca niste ardei iute ar intra extrem de bine in combinatie!

CristinaK spunea...

Arata foarte bine! Nici n-ai zice ca a fost pregatit atat de... speedy!
Sarbatori fericite, Mononoke!

MONONOKE KITCHEN spunea...

CristinaK, multumesc pentru vizita, apreciere si urare si cu drag ti le intorc pe toate! Sarbatori fericite!

criss spunea...

E o reteta pe care nu am incercat-o, dar ma tenteaza pe viitor.
Iti urez Sarbatori Fericite si multa sanatate.Ne auzim la anul.Te pup.
Cristiana

MONONOKE KITCHEN spunea...

Ma bucur ca iti place reteta, Criss, e foarte simpla si la indemana. Iti doresc si eu sarbatori minunate si toate cele bune!

Magalena jp. spunea...

Ahhh...Mononoke ce bine arata!!!de nota 10,super...deabea astept sa o fac si eu,acel peste este sardine la conserva?

MONONOKE KITCHEN spunea...

Dragonika, ma bucur ca iti place cum arata (si este si bun, mie imi place cu multa lamaie)! Pestele este sprot la conserva [Peşte mic din fam. clupeizilor (heringi), de 15 cm lungime, de culoare albăstruie-verzuie, unul din peştii cei mai importanţi din mările nordice, prezent şi în Marea Neagră (Sprattus sprattus); se comercializează de obicei afumat, în conserve, dar în ţările occidentale se consumă şi peştii proaspeţi, întregi, împreună cu heringi mici(numiţi „albitură”, engl. whitebait), prăjiţi în ulei, la fel ca hamsiile la noi; din germ. Sprotte.] Eu cred ca tu, in Japonia, ai mai multe posibilitati de combinare, din fericire!