vineri, 26 iunie 2009

Tom Kha Gai

Este o alta minunata supa pe care unii o mananca, in Thailanda, in fiecare zi!
Am avut: trei lingurite suc de lime, trei cepe verzi tocate, piept de pui probabil vreo 700 g, trei cani de lapte de cocos, o lingurita de lemongrass (pe care reteta imi spunea sa-l toc, ceea ce nu recomand, e de preferat sa se puna la fiert intreg si apoi sa se indeparteze; altfel, va trebui sa strecurati supa), trei lingurite de galangal tocat, o lingurita de frunze tocate de kaffir lime, doi ardei iuti, cinci lingurite sos de peste, un pic de pleurotus.
Aici sunt galangalul, lemongrassul, ardeii iuti si frunzele de kaffir lime venite de peste hotare.
Incingem laptele de nuca de cocos si adaugam frunzele, galangalul si lemongrassul.
Dupa cateva minute, punem si puiul taiat in felii subtiri.
Dam in clocot, lasam sa fiarba putin,
punem ciupercile,
ceapa verde, inca vreo trei frunze de kaffir lime
si sosul de peste. Facem focul mic,
aruncam in supa si ardeiul, luam oala de pe ochi si condimentam cu sucul de lime.
E o supa frumoasa si aromata.

9 comentarii:

Vera spunea...

teste..mmm..

MONONOKE KITCHEN spunea...

Glad you like it, Vera!

KennyT spunea...

it looks delicious

Yummy in my tummy spunea...

It looks so good, I love Thai food! I wish I could read it though=(

Sanghi spunea...

Mmm yummy!

soo sean spunea...

Looks yummy!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Thank all of you,

I am considering the possibility
of posting the English versions
of the recipes.

Until then,
Greetings from Bucharest!

squash spunea...

Am avut ocazia sa asist la pregatirea acestei supe, ca si la degustarea ei, si pot sa spun ca e intr-adevar deosebita. Un gust surpinzator, exact ce ne trebuie pentru a iesi din rutina culinara. Faptul ca ai avut ingredientele rare necesare a ajutat foarte mult, draga Mononoke. Imi place ca nu faci compromisuri din acest punct de vedere, ca atatia altii. Te pup si tine-o tot asa!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Ai mare dreptate in ce priveste rutina culinara...
Ma gandesc ca sunt atatea retete in lume, incat sa poti manca in fiecare zi altceva, si inca nu un singur fel!
De compromisuri ce sa zic? Facem si noi ce putem, mai ales daca ziceam ca vrem sa incurajam diversitatea in domeniu. Dar da, ar fi de preferat sa avem ingredientele corespunzatoare, ce sa mai...
Te pup si eu, draga Squash, si te mai astept!