Humusul este un fel popular in tarile arabe, deosebit de bun...
La 200 g de naut ne trebuie 50-100 g tahina, zeama de la o jumatate de lamaie sau mai mult, dupa gust, cam trei linguri ulei de masline, sare, usturoi cat vrem.
Nautul trebuie inmuiat cateva ore (poate fi lasat peste noapte, in multa apa rece, fiindca se umfla considerabil). Se scurge si se fierbe minim o ora. Pastram zeama in care a fiert pentru mixat, ca sa iasa mai pufos.
Se mixeaza cu restul ingredientelor si cam asta e...
Se intinde pe lipie si iata ce se poate intampla daca nu tinem post:
Cu doar cateva bucatele de pastrama de miel
si cu o salata de leurda, untisor si marar dreasa cu ulei de masline si cu zeama de lamaie,
totul impachetat frumos in lipie:
Iar daca adaugam castraveti acri...
... este un vis:
Daca postim, putem sa mancam asa:
20 de comentarii:
Hmmm, arata prea bine cu carnita aia "de frupt"... Daca nu vedeam reteta ta, nu stiam ca asta-i nautul.
Arata super cu verdeturile alea si sunt convinsa ca e foarte foarte bun.
Arata super bine,la ce foame imi este acum cred ca faceam dezastru la tine in bucatarie :))
Salut!Multumesc de interesul tau fata de blogul meu!As vrea sa iti spun ca ai un blog foarte frumos si delicios!Tineo tot asa!
Toate cele bune,
Bucatarasul Vesel!
@ Daniela
Ma bucur daca ti-a fost de folos, nautul este tare bun, merita incercat.
@ squash
Leurda, untisorul si mararul in "combinaj" cu zeama de lamaie si uleiul de masline fac cel putin 70 la suta din deliciul mancarii asteia!
@ Vicky
Tipul asta de "dezastru" e oricand bine-venit!
@ Bucatarasul Vesel
Multumesc foarte mult si, cu siguranta, pot sa-ti intorc urarile!
Mononoke, ai un premiu pe blogul meu, te astept sa-l ridici, te pupic.
Iti multumesc, Vicky, am sa vin negresit!
Thank you!
That wrap looks so yummy! :D
MIAM! quand est ce qu'on mange!!!!
Arata excelent
@ Tabmade
Thank you very much, glad you like it!
@ Nadiaher
Ben... tout de suite?
@ Sabina Y
Multumesc mult, este si foarte bun!
Hi!
I'm glad you liked the Blondie album :)
It's nice to have a comment once in a while
Have a nice day!
Greetings
premii de la mine pt. voi! Va astept sa le ridicati!
@ Living Dead Punk
Your blog is awesome, so I'll come visit most probably often!
@ bucatar maniac
Multumim, multumim!
Arata foarte bine ! N-am pregatit niciodata humus, dar cred ca am sa incerc si eu. Treci pe la mine dupa niste premii ;)
Wow,ce bine arata.Sunt sigura ca a fost DELICIOS.Multumesc de vizite.Premiul SAKURA te asteapta.Pupici*-*
Ala Oancea si Julia,
va multumesc foarte mult pentru aprecieri, ma bucur ca v-a fost pe plac, vin dupa premii negresit!
I love hummus-infact I love chickpeas/garbanzo in any form!!
I love Hummus-actually I like chickpeas/garbanzo in any form.This wrap definitely looks great :)
Thank you very much, Sweta, glad you like it!
Trimiteți un comentariu