Supa de ridichi
que j'ai totalement adoré. Ridichi, ceapa verde, unt, ciuperci, dovlecel, supa de pui sau de legume, smantana, o lingurita de mustar, patrunjel si galuste din: un ou, gris, o lingura de ulei, patrunjel si ceva sare.
Pentru galuste, batem albusul spuma, adaugam galbenusul, uleiul, sarea si patrunjelul tocat, amestecam usor, apoi luam cu lingurita din compozitie si punem in supa de pui (legume) care fierbe deja. Le lasam la bolboroseala un sfert de ora, apoi le scoatem si le tinem la cald.
Dupa cum s-a vazut in imaginile precedente, ceapa se caleste-n unt, adaugam ciupercile, apoi ridichile taiate-n fel si chip,
dovleceii. Calim putin si stingem cu supa de pui sau de legume, fierbem un sfert de ora,
luam de pe foc si incorporam smantana, potrivim de sare si piper, adaugam mustarul, patrunjelul si galustele...
si mancam pana nu mai ramane nimic. Asa ca facem niste
Tuna with green sauce
Intai si-ntai, am zdrobit dupa cum urmeaza: un ardei rosu uscat, o lingurita de coriandru seminte, usturoi dupa pofta inimii, busuioc proaspat tocat cine are, cine nu, uscat, coriandru proaspat asijderea, sare, piper tocmai rasnit, peste aiestea am turnat zeama de la o lamaie si cu amestecul superb rezultat am frecat bucatile de ton.
Apoi, numai cat am pus tonul pe gratar si timp de poze n-a fost, c-am aruncat in "food processor" niste patrunjel, ceapa verde, busuioc si oregano, le-am maruntit corespunzator, am adaugat ulei de masline si iar am amestecat, am pus si zeama de lamaie si iar am amestecat, sare si iar...
Cam asta a fost. Simplu de tot. Trecem la
Deniers aux noix
Ne trebuieste dara un chil de gris, 20 g de drojdie, o suta de grame de unt, doua sute de zahar, nuca, stafide, migdale si altele de acest fel din belsug, 250 g de ciocolata neagra sau de care ne e pofta.
Amestecam grisul, drojdia dizolvata in putina apa, untul topit, zaharul si apa calduta cat sa rezulte o pasta consistenta. Lasam la odihnit la cald. Pregatim cuptorul la 170, spune la carte, eu am mutat in decursul procesului tehnologic la 180, poate ca veti vedea de ce. Orisicat, pe mine nu prea ma atrag deserturile, dar aceste fursecuri sunt cu adevarat simpatice.
De-asta zic. Dupa ce s-a odihnit aluatul cu pricina, il intindem cu sucitorul pe o suprafata infainata, e poi decupam cu un paharel dragutele discuri pe care le vom aseza pe "une plaque beurrée", le vom introduce la jumatatea cuptorului, unde le vom lasa cam un sfert de ora. Ciocolata se topeste la bain-marie si, dupa ce se coc jucariile, ne distram mult si bine cu fel si fel de nucifere.
Si cu stafide. Verzi, dintr-un magazin indian.
Cum zice la carte:
À l'aide d'une cuillère à café, versez sur chacun d'eux un peu de chocolat tiède et collez dessus un cerneau de noix pendant que le cocholat est encore mou. Laissez refroidir. Et puis comme ça!
28 de comentarii:
Un menu très appétissant.
Bravo!
j'ai beaucoup aimé les gâteaux aux noix et chocolat. Très joli.
A bientôt.
Je te remercie pour ton commentaire sympatique et favorable,
cela me fait vraiment plaisir!
A bientôt!
Radish soup, now that is certainly different. How did you like it? I've never heard of it. Your meal looks fabulous. I lovefresh tuna steaks, I just never thought to serve them with a pesta sauce. Lovely.
Thank you for your comments!
I greatly appreciate your thoughts and opinions regarding my post.
The soup was great,
with lots of flavor,
I've eaten it in no time!
Cu siguranta am sa incerc din retetele tale.Suna asa de bine, iar ce prepari arata asa de apetisant.
O zi superba.
Multumesc foarte mult,
imi pare bine ca-ti sunt
pe plac retetele!
Sa ai si tu o zi de vis!
Ce rajiturele minunate!!!
Asa-i, si mie mi s-au parut
foarte atractive!
Imi plac "jucariile" :)) alea cu ciocolata si nuca. ;)
Da' chiar, mereu au mai mult succes
cele cu nuca... Ceea ce nu-i rau,
desigur!
Faine toat trei retetele.
Da jucarelele m-au fermecat.
Le-am salvat.
Mltumesc.
foarte apetisant tot meniul dar cu fursecurile m-ai facut sa suspin de pofta.ce sa zic,pestele arata yummy si supa este foarte originala.felicitari
Lia,
ma bucur foarte tare
ca-ti plac si ca-ti sunt de folos!
sarah,
multumesc foarte mult,
imi pare bine ca-ti plac retetele.
Supa asta ma mir c-a asteptat atat
pana s-apara, la cat imi plac
ridichile. Da' mai bine mai tarziu...
ce meniu fain ai facut ! n-am fiert niciodata ridichi.nu sunt amare fierte ?
si prajiturelele sunt simpatice .
pansy,
multumesc.
Ridichile nu-s deloc amare fierte,
au o aroma delicata, aproximativ dulceaga.
am sa incerc din curiozitate
un menù davvero appetitoso!:)
complimentissimi soprattutto per il dolce:)
Un meniu foarte apetisant,iar fursecurile acelea mau dat gata,brava,i-mi place cum gatesti!pe curand!
Looks great! do u do take away! ;)
pansy,
iti vor fi satisfacute,
cel mai probabil,
si curiozitatea, si papilele gustative!
Giuky,
grazie de la tua visita!
Mi fa piacere conoscerti!
Gabriela,
ma bucur ca ti-au placut
retetele,
multumesc foarte mult si pe curand!
Ron,
thank you,
I'm glad you like it!
supa de ridichii n-am mai vazut pina acum. cu ce semana la gust?
tonul de unde l-ai luat? ai gasit proaspat?
Fain meniu, usor, adica light ;-)
Liana10,
intr-adevar, usor si agreabil!
Wine and Knives
Ridichile fierte au un gust
delicat, n-as putea spune ca seamana cu ceva anume,
iar in supa asta
aroma lor s-a combinat
cu a celorlalte legume folosite.
Tonul a fost proaspat
si l-am luat de la Delfinului,
stiu ca se gaseste si la Obor,
am vazut si la Tineretului
si or mai fi fiind si alte locuri.
Trimiteți un comentariu