marți, 18 noiembrie 2008

Dorada in crusta de sare



Latina: Sparus aurata
Franceza: Dourade
Italiana: Orada
Engleza: Gilthead seabream
Romana: Dorada
Greaca: Tsipoura
Spaniola: Dorada


Ne trebuie: doua-trei dorade marisoare, aproximativ 2 kg sare grunjoasa, marar, salvie, tarhon (proaspete), o lamaie, vreo doua linguri de ulei de masline extra virgin.
Curatam si spalam pestii, stergem apa de pe ei cu ajutorul servetelelor. Ii umplem cu verdeturile tocate.
Preincalzim cuptorul la 220 grade Celsius. Punem sare in tava intr-un strat de cca 2 cm.
Asezam pestii si-i acoperim cu sare, exceptand capul si coada. Ii bagam in cuptor pentru o jumatate de ora, apoi ii scoatem si indepartam crusta de sare cu tot cu piele.
Este bun tare stropit cu zeama de lamaie si cu ulei de masline (dar si cu alte sosuri, dupa preferinta).

3 comentarii:

Unknown spunea...

Si o reteta mai de post, ceva? Cu legume de sezon?

MONONOKE KITCHEN spunea...

vineeeee baiatu'!!!!!!!

sibiu spunea...

excelenta dorada