miercuri, 19 noiembrie 2008

Salata de fasole cu ardei copti


Trebuie: fasole boabe cata vrem noi (din cea cu bob mare), un morcov, o radacina de patrunjel, doua cepe, ardei rosii cat cuprinde si unu-doi verzi daca dorim, trei-patru catei de usturoi, ulei de care vrem (eu am pus de porumb), otet balsamic, patrunjel verde, sare, piper.

Fasolea se fierbe cu morcovul, radacina de patrunjel si o ceapa. Se schimba ape cate vrea fiecare. Cat fierb boabele, coacem ardeii, ii curatam, ii rupem (taiem) fasii. Cand e gata fasolea, indepartam legumele fierte, scurgem boabele si, cat sunt inca fierbinti, le amestecam cu ardeii copti, cu uleiul si cu otetul. Tocam usturoiul, taiem ceapa fideluta (de preferat sa fie ceapa rosie), punem si patrunjelul, sarea, piperul si gata!

Niciun comentariu: