luni, 24 noiembrie 2008

Curry de ton cu nuca de cocos

(pentru 6 persoane)

doua cutii de ton in suc propriu de 400 g,
o jumatate de nuca de cocos ( sau 100 g nuca de cocos pudra), trei ardei iuti verzi, o lingura de praf de chimen, patru catei de usturoi, patru cepe, zeama de la doua lamai verzi, doua linguri de curry, ulei de masline, sare.

Dam pe razatoare pulpa nucii de cocos, o amestecam cu ardeii curatati de samburi si pisati, cu chimenul si curry-ul. Adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, astfel incat sa obtinem o pasta pe care o calim la foc mic in ulei. Dupa ce amestecul fierbe 20 de minute, incorporam zeama de lamaie si adaugam tonul. Mai lasam pe foc cinci minute. Putem oferi pe langa acest curry orez fiert simplu, castraveti, banane, ceapa cruda taiata cubulete, nuca de cocos rasa, struguri uscati (inmuiati in ceai cu o jumatate de ora inainte de masa), caju...

Niciun comentariu: