Am avut cam 500 g de urzici, trei linguri de ulei, cinci catei de usturoi si vreo doua sute de grame de smantana. Curatam si spalam urzicile, apoi le oparim 10-15 minute. Le scurgem, le lasam la racit si le tocam.
Incingem uleiul, adaugam piureul de urzici
si usturoiul tocat, subtiem cu zeama in care au fiert urzicile si potrivim de sare. Lasam sa clocoteasca putin
si apoi dregem cu smantana.
Este foarte bun cu ochiuri si putem presara marar, piper, boia, hrean...
12 comentarii:
O reteta foarte buna de primavara, bogata in fier si minerale...
Asa este, mai ales daca ne si plac tare gustul de urzica si cel de usturoi...
Hii, hi ...am mancat si eu mai inainte.
Bun, Didona, ha?
Daca as gasi si eu urzici, as incerca-o si eu! Deocamdata ma limitez la spanac! :(
Buna !Inainte de toate asi vrea sa-ti multumesc pt premii si pt gestul frumos ;)chuuu
Mancarica de urzici arata fff bine si tare asi vrea si eu insa aici nu am vazut niciodata urzici:(
Spor mult la bucatarie si o sa mai trec sa vad ce bunatati faci
O zi buna!
Ioana,
si spanacul e bun, bun de tot. Si el, ca si urzicile, cere ceva munca, dar satisfactiile-s pe masura!
Mamichan,
multumesc pentru vizita si pentru aprecieri, te astept oricand!
Mmmmmh!! Das sieht wirklich sehr lecker aus!
Recht schönen Dank, Nervenruh!
Hmmm, si pe mine ma asteapta o sacosa cu urzici! Si imi spuneam: inca un blog si gata! Si, cand am dat de urzici pe al tau, am ras si mi-am spus:"Cred ca e u semn, sa ma duc in bucatarie! "
DEja mi-e o pofta!!!
Si eu primesc semne de felul asta
tot mai frecvent,
cred ca-i din cauza ca
inca nu m-am dedat la urzici
anul asta!
Si imi e si mie o pofta...
Trimiteți un comentariu