duminică, 22 martie 2009

Piure de urzici

Am avut cam 500 g de urzici, trei linguri de ulei, cinci catei de usturoi si vreo doua sute de grame de smantana. Curatam si spalam urzicile, apoi le oparim 10-15 minute. Le scurgem, le lasam la racit si le tocam.
Incingem uleiul, adaugam piureul de urzici
si usturoiul tocat, subtiem cu zeama in care au fiert urzicile si potrivim de sare. Lasam sa clocoteasca putin
si apoi dregem cu smantana.
Este foarte bun cu ochiuri si putem presara marar, piper, boia, hrean...

12 comentarii:

Muza-chan spunea...

O reteta foarte buna de primavara, bogata in fier si minerale...

MONONOKE KITCHEN spunea...

Asa este, mai ales daca ne si plac tare gustul de urzica si cel de usturoi...

diana spunea...

Hii, hi ...am mancat si eu mai inainte.

MONONOKE KITCHEN spunea...

Bun, Didona, ha?

Ioana spunea...

Daca as gasi si eu urzici, as incerca-o si eu! Deocamdata ma limitez la spanac! :(

Mamichan spunea...

Buna !Inainte de toate asi vrea sa-ti multumesc pt premii si pt gestul frumos ;)chuuu
Mancarica de urzici arata fff bine si tare asi vrea si eu insa aici nu am vazut niciodata urzici:(
Spor mult la bucatarie si o sa mai trec sa vad ce bunatati faci
O zi buna!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Ioana,
si spanacul e bun, bun de tot. Si el, ca si urzicile, cere ceva munca, dar satisfactiile-s pe masura!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Mamichan,
multumesc pentru vizita si pentru aprecieri, te astept oricand!

Nervenruh spunea...

Mmmmmh!! Das sieht wirklich sehr lecker aus!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Recht schönen Dank, Nervenruh!

Gospodina de Criza spunea...

Hmmm, si pe mine ma asteapta o sacosa cu urzici! Si imi spuneam: inca un blog si gata! Si, cand am dat de urzici pe al tau, am ras si mi-am spus:"Cred ca e u semn, sa ma duc in bucatarie! "
DEja mi-e o pofta!!!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Si eu primesc semne de felul asta
tot mai frecvent,
cred ca-i din cauza ca
inca nu m-am dedat la urzici
anul asta!
Si imi e si mie o pofta...