Pentru trei portii am avut: doua oua, trei cartofi, varza circa 150 g, doua linguri de faina (de grau), lapte una-doua linguri, cateva bucati de macrou, verdeata. Se face si un sos din doua linguri de ketchup (sau sos de rosii), o lingura sos de soia si o lingurita de sos Worcestershire. Nu m-a incantat sosul, ketchupul nu prea era de calitate.Taiem varza si cartofii marunt sau le dam pe razatoare. Facem un aluat din oua, faina si lapte, in care adaugam varza. Prajim cartofii
si pestele la foc potrivit, in putin ulei. Ades, reteta se face cu creveti, dar, dupa cum ne indica si numele (aproximativ "gatiti asa cum va place"), putem folosi ce ingrediente vrem... Dupa ce-s gata, punem cartofii in aluat, imbucatatim marunt carnea de peste si o varam si pe ea tot acolo.
Impartim compozitia in trei si prajim in tigaie cam trei minute pe fiecare parte.
Amestecam sosurile si turnam peste okonomiyaki. Am mai pus niste peste pe langa, ca-i bun!
12 comentarii:
Si mai ai okonomyaki? Ca sa stiu daca se intampla sa fiu prin cartier...:D.
@ squash
Yes, yes, come to me, I'll feed you!
N-am mai gatit niciodata okonomiyaki... Arigatou pentru reteta.
@ Muza-chan
Cu foarte mare placere. A fost bun, mai putin sosul... Dar o sa mai lucram la acest aspect!
Interesanta reteta.Noi gatim saptamanal okonomiyaki,dar nu am facut pana acum cu cartofi.Eu pun ou,faina aceea speciala ,varza,bucatele de carne sau bacon si cepa verde.Se mai pune shoga,adica ghimbir,de preferinta murat.Pe langa sos se pune deasupra aonori,un fel de iarba de mare maruntita si katsuobushi,fulgi de peste uscat.M-am bucurat cand am vazut ca tu ai facut si alt stil.Desi sotului meu nu-i plac cartofii eu sunt inebunita dupa ei si ii strecor pe unde pot in mancare.Pupici si multumesc pt idee.
Rien qu'en regardant ton blog je salive!!!!
Arata foarte bine! Si cum spunea si April, interesanta reteta. Zona Kansai, unde locuiesc eu este renumita pentru okonomiyaki.
Nice foods
Singamaraja reading your blog
@ April
Si mie imi plac foarte tare cartofii, imi pare bine ca iti e pe plac reteta asta. Acum ma gandesc sa fac okonomiyaki cu ingredientele pe care le-ai enumerat, trebuie sa fie tare bun. Pana atunci, o sa mai pun o varianta, deocamdata, dupa care vin altele... Cel putin la fel de bune!
@ Simona
Ma bucur ca iti place cum arata. Tare mi-ar placea sa ajung si eu pe acolo, sa mananc the original stuff!
@ singamaraja
Thank you very much for visiting, I'm glad you like it!
@ Nadiaher
Merci beaucoup de ton appréciation! Ça fait vraiment plaisir! Bises!
Trimiteți un comentariu