miercuri, 4 februarie 2009

SPRING ROLLS

Am folosit un aluat de taitei cu oua si, pentru umplutura, trei cepe verzi taiate felii subtiri, un ardei rosu taiat cuburi mici, carne de pui taiata marunt (un file de piept sau pulpe dezosate), doua linguri ulei de arahide, varza si ciuperci taiate cuburi in cantitatile dorite, porumb si mazare la fel, doua linguri sos de soia, doua de sos hoisin, mix de condimente pentru wok, sare, piper proaspat macinat, patrunjel, un galbenus de ou.
Pentru aluat, punem intr-un castron 150 g de faina, un praf de sare, un ou, 150 ml apa, o lingurita de ulei (de susan daca avem) si framantam un aluat elastic. Il intindem pana obtinem o foaie subtire, pe care o taiem dreptunghiuri.
Legumele trebuie sa fie pregatite din timp,
sosurile si condimentele la fel.
Prajim puiul.
Adaugam legumele.
Prajim totul circa 20 de minute, apoi adaugam sosul de soia si sosul hoisin, condimentam si incorporam patrunjelul. Luam de pe foc umplutura, o lasam la racit
si o impartim pe dreptunghiurile de aluat, pe care le rasucim cu ajutorul galbenusului.
Prajim in ulei abundent pana se rumenesc...
si le mancam cu piele de pui crocanta, cu supa... ar fi bine-venita si o salata pe langa (de rosii, verde etc.).

16 comentarii:

squash spunea...

Delicios! Cu sosul hoisin m-ai cam bagat in ceata, l-am google-it si vad ca se poate prepara si acasa.

Muza-chan spunea...

Am gasit urmatoarea reteta pentru sos hoisin (de la preparateculinare.ro):

2 linguri unt de arahide, 4 linguri sos de soia, 2 lingurite otet alb, 1 lingura miere (daca nua veti puneti melasa), 1/4 lingurita usturoi pudra, o lingurita si jumatate de sos iute, 2 lingurite ulei de susan, un praf de sare, un praf de piper megru macinat.

As vrea sa stiu daca e corecta, eu n-am mai folosit pana acum.

MONONOKE KITCHEN spunea...

@ Squash si Muza-chan

Pe eticheta scrie asa la "ingredients":
sugar
water
fermented soy bean paste
salt
garlic
sesame seed
spices.
Din ce am mai gasit pe net: Hoisin sauce is soy-based [...] the ingredients in a typical bottle of hoisin sauce are soybean paste, garlic, vinegar and various spices such as chili peppers. The flavor this mixture yields is described as sweet, salty, and spicy.
E posibil sa fie mai multe variante...

Nadia Her spunea...

Miammmiam!!! j'en ai l'eau à la bouche!!!

MONONOKE KITCHEN spunea...

A table, Nadiaher! Bon appetit!

BETO spunea...

Hi, I'm here to invite you to participate on my blog's anniversary challenge. I´ll wait a recipe from you, ok? It may be in English.

http://receitapassoapasso.blogspot.com/2009/02/desafio-de-aniversario.html

Kisses,
BETO

Torie spunea...

Your recipes are so beautiful..nice photography! I have been to Romania before on a mission trip. Thanks for stopping by my blog ; )

Unknown spunea...

Aoleeeu, cum arata! Trebuie sa incerc reteta asta! Si ma bucur ca ti-am gasit blogul. Am sa tot revin pentru ca imi place ce vad pe aici. :D

Ana spunea...

arata f bine si mancarea si blogul,imi plac mult culorile :) pupici

Lakshmi spunea...

spring rolls look yummy

Varsha Vipins spunea...

They look so fab Monokoke..:)
Perhaps you could use a site translator widget,its in my blog..:)

MONONOKE KITCHEN spunea...

@ BETO
Thank you for the invitation! Kisses!

@ The Schoolhouse @ Deer Run
Glad you like my recipes! Thank you for visiting me!

@ agutara
Multumesc mult pentru vizita si ma bucur tare ca ti-a placut blogul!

@ ana
Sper ca nu era vorba si de mov, adica de culoarea dinainte, pe care am schimbat-o pentru ca era... prea mov! pup

@ LG
Thank you very much! Is "LG" something like "Life's Good"?

@ Varsha Vipins
Thanks a lot, I'll look in at your blog very soon!

Unknown spunea...

Huuummm this seems tasty... =)

MONONOKE KITCHEN spunea...

@ ontherocks
Thank you very much, glad you liked it!

Marcela S. spunea...

Imi place ce vad la tine pe blog.Spring rolls sunt si aici, dar nu am incercat niciodata sa le fac eu. Poate ca e timpul; mai ales ca acum am si o reteta asa de buna. Felicitari pt. blog.Weekend placut!Te pup.

MONONOKE KITCHEN spunea...

@ Marcela S.
Ma bucur ca iti place blogul, multumesc foarte mult si te pup si eu!