luni, 23 februarie 2009

Pui cu kiwi

Ingrediente: doua bucati de piept de pui dezosat, fara piele, ulei vegetal, un ardei gras rosu, feliat, o ceasca supa de pui, ulei (sau seminte) de susan, o lingura de zahar brun, sare dupa gust, o lingura de amidon omogenizat cu doua linguri de apa, trei fructe descojite de kiwi, feliate, inca doua fructe de kiwi feliate pentru garnisire. Pentru marinata: doua linguri sos de soia, trei-patru linguri vin alb, o lingura de amidon.
Marinam puiul taiat fasii o ora (va fi foarte, foarte fraged).
Pregatim ardeiul si kiwi.
Prajim puiul pana devine opac.
Adaugam ardeiul, amestecam un minut.
Turnam supa, uleiul (sau semintele) de susan, zaharul si sarea, apoi amidonul omogenizat si amestecam pana se ingroasa.
Introducem si feliile de kiwi, mai lasam la foc mic cateva minute.
De preferat ar fi sa consumam acest fel de mancare cald, garnisit cu felii subtiri de kiwi.

16 comentarii:

squash spunea...

Oh, ce bun trebuie sa fie!

MONONOKE KITCHEN spunea...

O, da, este foarte bun, puiul e foarte fraged si aromat, iar kiwi da o senzatie de prospetime deosebita... Te invit la o sesiune cand doresti, draga Squash!

Unknown spunea...

Ce combinatie interesanta! Imi place stilul tau de cuisine, ca si stilul scriitoricesc de altfel. In reteta asta m-a amuzat partea cu puiul opac. E ceva comparabil cu ceapa aurie? :D

MONONOKE KITCHEN spunea...

@ stup
danke!

MONONOKE KITCHEN spunea...

@ Gabriel
Well... I guess so... Da' oricum, imi pare bine ca apreciezi!

Living Dead Punk spunea...

You saw Siouxsie! Lucky you!
I bet it was a great show, considering the video you sent to me.

And yes, she's ageless... she's in her 50's I think?

Ana spunea...

Buna,draga mea! as vrea si eu o reteta de turtite de orez ,nu stiu exact cum se numesc,ai ? Multam fain,ies ca imi lasa gura apa ce delicii ai pe aici,pupici

MONONOKE KITCHEN spunea...

@ Living Dead Punk
It was indeed a marvellous show and Mrs. Sioux is now 52. So, lucky her... and us!

MONONOKE KITCHEN spunea...

@ Ana
Nu am facut pana acum turtite de orez, nici nu am vazut prin alte parti, dar am gasit la adresa urmatoare - http://www.slabsaugras.ro/SitFiles/articol_no_ph.php?id=78&idsec=1 -
un articol despre regimul Oshawa, care include o reteta pentru turtite de grau si am banuiala ca si cele de orez se prepara la fel. Sper ca iti va fi de folos!

Ana spunea...

caut la adresa aceasta ,sarumana :*

Muza-chan spunea...

Carnea de pui dulce... kiwi acrisor... o combinatie interesanta.

MONONOKE KITCHEN spunea...

@ Muza-chan
Asa este, e o combinatie mai degraba interesanta. Mie mi-a placut si cum se simtea gustul specific al ardeiului gras.

Ann, Chen Jie Xue 陈洁雪 spunea...

Great to see you cooking with the Kiwi fruit. The National fruit of my country, New Zealand.

I may not understand Romanian, but I enjoy your food photos. They are all fantastic.

Thank you for following me.

Cheers,

Ann :)

MONONOKE KITCHEN spunea...

Dear Ann,

I adore kiwi, it's a delicious fruit, I didn't know it was the national fruit of New Zealand. Good to know this.
I'm very glad you like my photos.

Kisses!

mirela spunea...

iata ce a spus fiica-mea despre acest preparat, dupa ce l-a gustat : o mancare draguta si misterioasa !

MONONOKE KITCHEN spunea...

Are dreptate
si nici ca s-ar fi putut
o descriere mai frumoasa!