miercuri, 19 noiembrie 2008

Tort de clatite cu crema de cacao




Pentru clatite: 100 g faina, 3 dl lapte, un ou sau doua, o lingurita de rom, un varf de lingurita sare, o lingura sau doua de zahar, ulei. Ies cam opt clatite mici.

Pentru crema: doua oua, 150-200 g zahar, 200-250 g unt proaspat, un plic zahar vanilat, patru linguri de lapte, 50 g cacao.

Clatitele se fac ca la casa fiecaruia.
Crema: intr-un castron de tabla smaltuita de circa doi litri punem ouale, frecam cu zaharul si subtiem cu laptele. Punem castronul deasupra unei oale cu apa clocotita (oala sa fie atat de mare, incat castronul sa o acopere ca un capac). Daca amestecam incontinuu cu o lingura sau batem cu telul, preparatul va fi gata in zece minute, fara pericolul de a se taia. Cand se face ca o smantana subtire, dupa cele zece minute, luam castronul de pe aburi si punem zaharul vanilat (daca avem baton de vanilie, punem 2-3 cm odata cu crema, sa fiarba impreuna) si 50 g cacao cernuta bine (sau 100 g ciocolata rasa prin razatoarea mica). Mai amestecam putin pe oala cu aburi pana se omogenizeaza bine, apoi racim compozitia deasupra unui vas cu apa rece. Cand este complet rece, adaugam treptat cate o lingura la untul frecat spuma (daca se branzeste crema inseamna ca untul e prea putin fata de compozitia fiarta si, in cazul acesta, se adauga mai pe margine cel putin 50 g unt moale si se freaca numai in centrul lui; treptat, va adera toata crema taiata). Se pune si o lingurita de rom, apoi ungem cu minunatul produs clatitele pe care le suprapunem.

Niciun comentariu: