vineri, 28 noiembrie 2008

Teriyaki


Reteta este preluata de la Muza-chan.
Puiul a avut intr-adevar o aroma deosebita si a mers foarte bine cu taitei de orez, stropiti cu sosul in care s-a prajit carnea. Pofta buna!

5 comentarii:

Muza-chan spunea...

Good job! Arata apetisant!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Multumesc foarte mult si pentru reteta, si pentru apreciere!

Muza-chan spunea...

Cu placere!

Pentru a gati mancare traditionala japoneza in Romania ne-ar trebui mai multe ingrediente. Se gaseste sos de soia, de la mai multe firme, insa mirin si orez japonez doar de la o singura firma. Se gaseste si tofu, e destul de bun, putin cam sarat fata de cat ar trebui sa fie.

Noodles, de orice tip, nu se gasesc insa deloc.

Asa ca, din pacate, trebuie sa ne limitam la retetele pe care le putem face...

MONONOKE KITCHEN spunea...

Tofu am incercat la noi de la vreo doua firme si ma intrebam daca e cum ar trebui sa fie au ba, dar sursa de comparatie n-am gasit decat intr-o conserva de supa miso pe care am cumparat-o dintr-un Carrefour la Bruxelles... supa miso care nu m-a convins deloc, mai bune au iesit ale mele acasa, chit ca si eu am pornit de la niste plicuri de supa instant (de la Blue Dragon). Am mai facut de doua ori sushi si a doua oara am beneficiat de un borcan de ghimbir murat (Thai-Choice), iar acum ma tot bate gandul sa fac tempura si sa ajung la vreun restaurant japonez din Romania. Pana la urma, poate ajung si prin Japonia, cine stie!

Muza-chan spunea...

Tofu ar trebui sa fie mai fin...

O sa pun curand o reteta budista pentru tofu (Agedashi tofu), trebuie sa o mai gatesc odata ca sa fac fotografiile.

Am vazut ca este un restaurant japonez la Marriot, dar nu l-am incercat.