Reteta e din cartea "Paste-60 de retete epatante". Pentru sase persoane trebuie:
o cutie de foi, 350 g pulpa de porc tocata, 350 g carne tocata de vita, un chil
de rosii si doua linguri pasta de tomate sau rosii la conserva/suc de rosii, doua cepe, usturoi, vin alb sec, ulei de masline, parmezan ras.
Plus, pentru sosul alb, 25 g faina, 25 g unt, 500 ml lapte, nucsoara.
Cate poze din astea or fi pe net cu ceapa calita? Si usturoi. Las' sa fie,
ca merita!
Punem la calit si carnurile tocate, amestecand pana ce devin usor rumene.
Presaram sare, piper, putin zahar, turnam vinul
si rosiile si invartim bine cu lingura in toate cele, apoi lasam sa fiarba inabusit
40 de minute.
Busuioc am pus din oficiu, ca-n cartea cu pricina nu se mentiona.
Ne-apucam si de sosul alb: topim untul, presaram faina in ploaie si amestecam
"energic" pentru a obtine o pasta omogena. Lasam pe foc doua minute si apoi punem laptele caldut putin cate putin, dand cu telul in compozitie pana ce sosul devine neted.
Saram, piperam, nucsoaram si lasam la foc mic pana se ingroasa sosul putin,
fireste amestecand.
Cand devine de se prepinge, preincalzim cuptorul la 180 grade, ungem o tava
cu ulei si asezam in ea cateva foi de lasagna pe toata suprafata.
Turnam sos bolognez si acoperim cu alte foi si tot asa...
Acoperim tot cu sosul alb si cu parmezan si dam la cuptor
pentru o jumatate de ora.
O extragem de acolo colorata nevoie mare
si ni se recomanda sa ne ocupam de ea fierbinte. Si bine rumenita.
Cum se zice... buon appetito!
25 de comentarii:
Mancarea preferata a lui Garfield. Ei, spune tu, cum sa nu-ti placa o asemenea minunatie dupa care te poti aseza sa lenevesti linistit, intr-un dolce far niente? :D
haha, Margot, noi cu pisicile noastre :)). asta voiam si eu sa zic!
Ce bine arata! Trebuie sa fac si eu zilele astea. I-am tot promis mandrului si de fiecare data gasesc alta reteta care e "mai interesanta". :)
Eu nu pot sa le fac,ca mi s-a stricat cuptorul,dar lasa ca-mi iau eu revansa. :)
Margot
Corect de tot,
nu se putea zice mai bine!
Zazuza
Gand la gand cu bucurie!
Boabe de Cafea
Multumesc!
Asa patesc si eu cu retetele,
am la semne de carte
de sa-mi pun si-n cap!
Lia,
noi asteptam cu rabdare,
ca sigur are sa iasa ceva bun de tot!
Mononoke, lasagna arata minunat! Pacat ca nu putem sa o si gustam prin monitor...
bun,bun,bun! nu stiu cum fac italienii aia care manaca numa' paste si nu se ingrasa.io ma ingras si daca ma uit la poze!
squash,
chiar ca,
si mie mi-ar placea acuma
tot prin monitor!
pansy,
eu nu ma mai gandesc la ingrasat
cand vine vorba de paste!
Asta e, riscul meseriei...
Mononoke my love, cand ne mai arati ce ai gatit in ultimul timp?
draga squash,
vzet 1 pti peu!
in ultimul timp,
nu prea s-a mai gatit
in arealul lui mononoke
din motive independente de je!
si eu astept reluarea fenomenului
cu maxima curiozitate...
La multi ani scumpa mea de 1 Martie si o primavara cat mai frumoasa cu multe, multe flori si bucurii!
Multumesc foarte mult, Iulia,
si eu iti trimit cele mai bune
ganduri de 1 Martie!
Prima data iti ofer un brat de flori de 1 Martie, apoi accept si o portie din lasagna asta bestiala ;-))
Uno splendore di ricetta, ciao
looks great!
Liana 10,
iti multumesc
si-ti ofer si eu
un buchet de flori,
de data asta... de 8 Martie!
Stefania,
grazie tante!
Thank you very much, Ron!
ACum,la ora asta,eu as mînca lasagne!Bine ca nu am! =))
(dar o sa fac! :)
Salutari si o primavara însoria îti doresc!
Dar si eu ce-as mai manca
dac-as avea...
Multumesc, Maya,
o primavara frumoasa si tie!
secretul lasagnei sta in ragu(sosul de carne) care cu cat e fiert mai mult cu atat e mai gustos. bunicile din italia fac un ragu serios in 6 ore sau mai mult :))
Trimiteți un comentariu