Am avut un kilogram de carne de vitel, doua cepe mari, vreo doi catei de usturoi, ardei grasi parca tot doi, rosii cred ca la fel, morcovi, o lingurita de chimen, una rasa de boia dulce, alta de boia iute si ceva unt.
Pentru taitei am amestecat doua oua cu 25 de grame de unt, am incorporat treptat faina (dupa ochi si mana) pana a rezultat o pasta mai groasa. Am sarat, am pus un sfert de lingurita de bicarbonat stins, am amestecat bine si am lasat la odihna vreo cinci minute. Am pus apa la fiert, am luat din aluat cate un pic cu lingurita, am dat drumul in clocoteala si am lasat taiteii sa inoate pana au iesit la suprafata. Dupa ce-s toti gata, ii strecuram, ii dam prin apa rece si-i lasam la scurs.
Punem carnea la calit in unt (vreo trei linguri),
ceapa,
usturoiul,
ardeii,
boiaua
si rosiile, moment in care mi-am amintit si de morcovi, pe care estimez ca trebuia sa-i pun inainte de ardei. Oricum, n-a fost vreo problema.
I-am pus si pe ei dupa ce au fiert bine rosiile
si a urmat chimenul. Pe acesta, daca nu dorim sa-l intalnim sub forma de seminte prin sos, e bine sa-l fierbem in tifon suspendat in oala. Toata trebusoara asta sta pe foc mic in jur de o ora si jumatate
si, spre sfarsit, pregatim taiteii pentru consum: ii tavalim in tigaia cu unt topit si-i presaram cu niscaiva sare si marar verde.
Unii ii fierb in sosul rosu in cele zece minute finale, eu prefer sa-i pun alaturi de carne.
Dupa ce s-au terminat taiteii, am mancat si cu spaghetti sosul, n-a fost rau deloc.